Ajankohtaista yhdistyksen vuodenkierrossa

Seuraavassa pysyvän jäsenen kirje. Vuosijäsen maksaa 20 € vuosimaksun ja 10 € Pirtin Viestin tilausmaksua.

Jäsenmaksuja ja Pirtin Viestin tilausmaksuja voi vieläkin hoitaa!

Tilinumero, jolle maksut maksetaan, on  FI02 5299 0120 0478 72, maksun saaja Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry. Samalle tilille voi halutessaan maksaa myös kannatusmaksua Haikolan aittojen ja saunan remonttirahastoon.

Vuosijäsenmaksu on 20 €. Pysyväksi jäseneksi haluava maksaa 200 € kertakaikkisena maksuna. Pirtin Viestin tilausmaksu 10 €. Viestikohtaan maksajan/lehden saajan nimi ja osoite.

Nettisivulla tuoreet tiedot:  www.haikolantalo.fi

Liity Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry:n jäseneksi ja tilaa Pirtin Viesti -lehti soittamalla puh. 045 1381648 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen
haikola(at)haikolantalo.fi

Vuosikokousmateriaali linkeistä:

Vuosikokousilmoitus, kokouksen esityslista, tilinpäätös vuodelta 2020, toimintakertomus vuodelta 2020, toimintatilasto 2020, toimintasuunnitelma 2021.

Historiaa

Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry perustettiin tammikuussa 1939. Yhdistyksen alkuperäinen nimi oli Nurmeksen seudun evankelisen kansanopiston kannatusyhdistys ja tarkoituksena evankelisen kansanopiston perustaminen ja ylläpitäminen.

Joulukuussa 1940 yhdistys osti kansanopistotoimintaa varten Nurmeksen Lipinlahdesta Haikolan tilan rakennuksineen ja maineen. Opisto alkoi tammikuussa 1942 Haikolan rakennuksissa. Vuonna 1950 valmistui uusi opistorakennus, jonka tulipalo kuitenkin tuhosi elokuussa 1971. Raunioista nousi uusi opisto, joka vihittiin joulukuussa 1973. Samassa vaiheessa yhdistyksen nimi muutettiin muotoon Nurmeksen evankelisen opiston kannatusyhdistys.

Yhdistys jatkoi kansanopistotoimintaa vuoteen 1994, jolloin se luovutti opistorakennukset ja kansanopiston ylläpitolupansa Suomen Luterilaiselle Evankeliumiyhdistykselle. SLEY puolestaan ylläpiti sitten evankelista kansanopistoa Nurmeksessa vielä kymmenen vuotta. Entinen kannatusyhdistys muutti nimensä muotoon Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry. Samalla siihen yhdistettiin entisten opiskelijoiden ja työntekijöiden muodostama Toveriliitto.

SLEY lopetti Nurmeksen toimipisteen 2005 ja luovutti opistokiinteistön takaisin alkuperäiselle kannatusyhdistykselle. Sillä ei kuitenkaan ollut edellytyksiä toiminnan jatkamiseen. Opistorakennukset myytiin.

Nykyisin Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry ylläpitää Haikolan pitotaloa. Se on kunnostettu vanhan Haikolan tilan päärakennukseen ja pihapiirin aittoihin. Toiminta jatkuu evankelisen herätysliikkeen hengessä. Pitotalo on paitsi yhdistyksen jäsenten myös kaikkien muiden käytettävissä erilaisiin kursseihin, kokouksiin, perhejuhliin ja muihin tapahtumiin.

Jäsenetu: Haikolan aitoissa kesällä yöpyvät yhdistyksen jäsenet saavat viiden päivän hinnalla yöpyä koko viikon eli seitsemän vuorokautta! Tervetuloa edulliseen lomanviettoon Pielisen rannalle!